AĞRI / DOĞUBAYAZIT - Karakent İlkokulu

Karakent İlkokulu

Karakent Köyü, Doğubayazıt/Ağrı
Vizyon
Çevresiyle etkili iletişim kurabilen, bilimsel akılcı ve mantıklı düşünme becerisine sahip evrensel kültürel ve ailevi değerlerin bilincinde, bir insan olarak insanlık değerlerine sahip çıkan; Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim ve öğretim etkinliğinin bir parçası olarak; ‘Fikri gür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler nasıl yetiştirilir?’ sorusuna cevap verecek faaliyetler ve etkinlikler düzenleyerek eğitim, bilim ve kültür merkezi olmak.
Misyon
Okulumuz için belirlenmiş olan eğitim-öğretim programını çevre faktörlerini de dikkate alarak etkili ve verimli bir şekilde uygulamak, öğrencilerin kabiliyetlerini ve ihtiyaçlarına uygun bir eğitim hizmetini sunmak, onların sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlamak ve okulda öğrenmenin kalitesini artırmak temel işlevimizdir.
Öğretim Şekli :İkili Öğretim Sabah Ortaokul Öğle İlkokul Öğrenim görmektedir.
12.50-17.40
Uydu İnternet (VSAT)
Lojman
1 - Anasınıfı olarak kullanılmaktadır.
Ulaşım
Doğubayazıt Van yolu üzerinde bulunmakta olup yolun tamamı duble yoldur. Ulaşım konusunda bir sorun bulunmayıp yolların kapanma durumu söz konusu değildir. Öğretmen servisi veya şahsi araçla ulaşım mümkündür.
Öğretmen servisi bulunmakta olup güncel olarak 820 liradır
Yerleşim Yeri
Köyümüz Tendürek dağının başlangıcında, bazalt lav akıntısının bitimine kurulmuştur. Yaklaşık 60 haneden oluşmaktadır. Van yolu güzergahında olması köye önemli bir avantaj sağlamaktadır.
İlçe merkezine 17 km uzaklıkta
Diğer Hususlar
Okulumuzda 4 sınıf bulunmaktadır.Ana sınıfı binamız okulun bahçesinde bulunmaktadır.Ana sınıfımız ikili öğretim yapmaktadır.4 Sınıf öğretmeni 2 ana sınıfı öğretmeni 1 ilkokul müdür yardımcısı 1 ortaokul müdür yardımcısı 4 ortaokul öğretmenimiz vardır.İlkokul-ortaokul tek müdür görev yapmaktadır.